3x goud in Dronten

<< Terug 30 juni 2018
3x goud in Dronten

Ferron Poelstra, Mathijs Pietersma en Jens Burmania de besten in Dronten

In Sporthallen 't Dok in Dronten werd de 1e editie van het Internationale Flevoland Open gehouden. Van Sportschool Poelstra kwamen er 8 judoka's in actieve, waarvan er 6 een medaille wonnen.
Bij de jongens -10 jaar -24 kg won Ferron Poelstra zijn eerste partij op straf. De volgende partij werd met houdgreep gewonnen. Daarna maakte hij met een prachtige worp een waza-ari achterstand goed. De volgende 2 partijen werden weer met ippon gewonnen. De eerste prijs een terechte beloning. Bij de jongens -15 jaar -66 kg was Mathijs Pietersma sterk op dreef. De eerste partij werd met een prachtige worp gewonnen. In de halve finale scoorde hij met een prachtige overname ippon. Ook in de finale was Mathijs duidelijk de beste en won met 2x waza-ari. Ook goud dus voor Mathijs.
De 3e judoka van Sportschool Poelstra die met goud naar huis keerde was Jens Burmania bij de jongens -8 jaar -30 kg. De eerste werd met houdgreep gewonnen en zijn andere partijen met prachtige worpen.
Bij de jongens -15 jaar -42 kg won Esben Poelstra zijn eerste 2 partijen met schitterende worpen. In de halve finale ging het gelijk op totdat zijn tegenstander een mislukte aanval met een heupworp deed en Esben zijn arm overstrekte. Zij tegenstander werd gediskwalificeerd. Esben had teveel last van zijn arm en judode niet in de finale. Hierdoor ging hij met zilver naar huis.
Jorrit Dijkstra verloor zijn eerste partij bij de jongens -10 jaar -36 kg. Daarna herstelde hij zich prima met een paar sterke ippon overwinningen. Hierdoor pakte hij ook zilver.
Dianand Steegstra won zijn eerste partij met een sterke houdgreep. Na een verder streek toernooi ging hij met het Brons naar huis.
Zij jongere zusje, Nadine, stond ook goed te judoën, won nog een partij, maar viel helaas buiten de prijzen. Bij de heren +85 kg won Reinier de Vries zijn eerste partij met ippon. Met ongelooflijk veel pech verloor hij zijn 2e partij. De 3e en 4e partij gingen ook verloren. Hij kwam hierdoor net te kort voor een medaille.