A-zeven bokaal Leeuwarden

<< Terug 20 oktober 2018
A-zeven bokaal Leeuwarden

A-bokaal in Leeuwarden 
Na het ongelooflijke succes van Sanne Vermeer met het behalen van de wereld titel junioren was het vandaag weer voor de jongere judoka's zaak om punten te pakken tijdens de A-zeven bokaal in de dojo van Sportcentrum De Leeuw in Leeuwarden. Van Sportschool Poelstra kwamen hier 13 judoka's op de mat.

Isa Fennema deed het uitstekend en pakte 30 punten. Alle 3 partijen gewonnen met ippon. De uit Bolsward afkomstige Jesse Biesbroek won ook 3x met ippon en dat op zijn allereerste A-zeven bokaal! Dinand Steegstra stond ook weer goed te Judoen en pakte weer vele punten. Jens Burmania won er 2 met ippon en 1 met waza-ari. Ditzelfde presteerde Melle Kuperus ook 27 punten. Nadine Steegstra won al haar partijen en pakte 24 punten. Sijtze Hiemstra won 2x met ippon en speelde er 1 gelijk. Luc Theuns kon door 2 ippon overwinningen en een verlies partij 22 punten bijschrijven. Micha Fennema speelde een keer gelijk een verloor er 2. Wel aanvallend gejudood.
Een aantal judoka's deden vandaag voor het eerst mee met de A-zeven bokaal. Julian Hartgers heeft het prima gedaan, maar kon nog geen partij winnen. Joyce Weijer speelde 2x gelijk en verloor een partij. Zowel Joyce als Julian zijn pas gaan judoen na de zomervakantie. Syro Miedema pakte 7 punten. Stond goed aanvallend te Judoen. Jochum Schotanus heeft ook hard gestreden op zijn eerste wedstrijd. Prima gedaan.

Isa Fennema, Dinand Steegstra en Nadine Steegstra kregen de groene battle award. Sijtze Hiemstra de oranje.