Esben Poelstra de beste in Hasselt

<< Terug 19 mei 2018
Esben Poelstra de beste in Hasselt

Esben Poelstra de beste in Hasselt. 

 

In Hasselt werd weer het BPO toernooi gehouden.  Van Sportschool Poelstra kwamen hier 9 judoka's in actie, waarvan er 4 een medaille wisten te winnen.  

Bij de jongens -15 jaar -42 kg was Esben Poelstra veruit der sterkste.  In zijn eerste partij moest hij nog vol aan de bak, maar scoorde wel 2x waza-ari. De volgende 3 partijen werden alle 3 met ippon gewonnen binnen 20 seconden. Een terechte eerste plaats voor Esben.

In de klasse -60 kg won Mathijs Pietersma zijn eerste partij met waza-ari.  De volgende 3 poule wedstrijden werden allemaal met ippon gewonnen. In de finale won hij ook met ippon van Storm van Rooijen.  Hierdoor had hij de eerste prijs voor het grijpen.  Vorig week won hij nog van Giel Dol. Zelfs verlies met waza-ari was voor Mathijs genoeg voor de eerste prijs.  Helaas verloor Mathijs met ippon door verwurging. Hierdoor eindigde Mathijs op plek 2.

Jens Burmania stond ook weer uitstekend te judoën. Zijn eerste partij werd met een prachtige worp gewonnen.  De 2e partij met houdgreep.  Helaas verloor hij zo'n laatste partij. Ook zilver voor hem.  

Bij de jongens -12 jaar -44 kg was Thomas Boonstra weer goed op dreef.  Hij wist 2 van zijn 4 partijen met te winnen.  1 met waza-ari en 1 met ippon. Brons voor Thomas. 

Ferron Poelstra won helaas geen medaille, maar kreeg van de organisatie een welverdiende Duim, een sportstimuleringsprijs. Naast Ferron was deze prijs voor nog een judoka van Poelstra. Mark Verstraten kreeg ook een duim.  

Nadine Steegstra en haar broer Dinand Steegstra maakten hun debuut op een groot toernooi.  Ook vielen ze buiten de medailles hebben ze prima gejudood. Lisenka Bomas won 2 van haar 4 poulewedstrijden en eindigde als 3 in de poule een viel dus ook  buiten de prijzen.

 De duim:

 

Actie foto's: