Ferron Poelstra pakt brons tijdens Crocodilles Cup

<< Terug 8 februari 2020
Ferron Poelstra pakt brons tijdens Crocodilles Cup

Ferron Poelstra pakt brons op de Crocodiles Cup

In het Duitse Osnabruck werd weer de Crocodiles Cup gehouden. De judoka's van Sportschool Poelstra kwamen hier in actie onder de vlag van Judo A-zeven.
Bij de jongens - 12 jaar - 26 kg stond Ferron Poelstra prima te judoën. Zijn eerste partij werd gewonnen. Helaas verloor hij daarna weer, van de laatste kampioen. In de herkansingen herpakte hij zich weer en wist met goed judo, doorzettingsvermogen 4 partijen te winnen en zo alsnog het brons te pakken. Jorrit
Dijkstra verloor zijn eerste partij bij de jongens - 12 jaar - 43 kg. Daarna won hij weer op fraaie wijze met ippon. De strijd om brons ging helaas verloren met houdgreep. Ook Folkert-Jan Heeres - 40 kg verloor zijn 1e partij van een sterke Bulgaar. De 2e partij werd gewonnen en de 3e ging helaas weer verloren. Isa Fennema kwam uit bij de meisjes - 15 jaar - 57 kg. In haar 1e partij kwam ze waza-ari voor te staan, maar verspeelde die voorsprong weer. In de herkansingen won ze haar eerste partij op overtuigende wijze. Ook in de volgende partij deed ze het goed, maar verloor hellaas.

Van Judo A-zeven wisten Emmy Sprenger, Pytsje Kats brons te pakken en Kelvin de Haan het zilver. Jorn Baalmans en Michiel Guikema verloren om brons.