Isa Fennema en Laura van Bakel winnen toernooi in Leeuwarden

<< Terug 26 oktober 2019
Isa Fennema en Laura van Bakel winnen toernooi in Leeuwarden

Isa Fennema en Laura van Bakel winnen toernooi Leeuwarden.
In sporthal Kalverdijkje werd vandaag alweer voor de 16e keer het JRC toernooi en het 5e opstap toernooi georganiseerd door Judo Ryu Camminghaburen. De 9 judoka's van Sportschool Poelstra kwamen hier weer goed voor de dag. Ook maakten Iza van Beek, Anne Berg, Reinier de Vries en Esben Poelstra hun debuut als scheidsrechter. Het was hun 1e stage dag voor hun opleiding tot jeugd scheidsrechter. Ze deden het prima.

Isa Fennema stond vandaag geweldig te judoën. Met een fraaie beenworp scoorde ze ippon in haar 1e partij. Met het mooiste punt van de dag maakte ze een waza ari achterstand goed in haar 2e partij. De 3e partij werd ook weer gewonnen met een schitterende schouderworp. In de laatste partij won ze in de golden score met waza-ari. Een zeer verdiende 1e prijs voor Isa. Bij de jongens deden Jens Burmania en Tiemen Bonnema van zich spreken. In hun grote poule wisten zij zich beide met 2 overwinningen te plaatsen voor de finale poule. Daarin pakte Jens het zilver en Tiemen het brons.
Jorrit Dijkstra zat ook in een sterke poule. Hij won ook 2 partijen in de voorronde en ook 1 in de finale poule en pakte zo het brons. Helaas viel Sijtze met 1 winstpartij in deze poule buiten de prijzen. Ook Tamara Bonnema viel helaas buiten de prijzen.
Bij het opstap toernooi was Laura van Bakel veel te sterk voor haar tegenstanders. Alle 4 partijen werden met ippon gewonnen, waardoor ook zij met een welverdiende 1e prijs thuis kwam. Nina van Dijk deed het ook goed, wist 2 partijen zeer knap te winnen en zo het brons mee naar huis te nemen. Julian Hartgers weerde zich prima, ging steeds beter judoen en wist ook een partij te winnen en zo het brons yes pakken. Gefeliciteerd allemaal.