Jens Burmania en Dinand Steegstra winnen Blauwe Stad toernooi

<< Terug 12 mei 2018
Jens Burmania en Dinand Steegstra winnen Blauwe Stad toernooi

Dinand Steegstra en Jens Burmania winnen toernooi Oostwold

 

Zaterdag 12 mei werd in Oostwold weer het Blauwe Stad toernooi gehouden.  Prima georganiseerd door de club Tan Ren Jutsu van Ronnie Grave.

 

Tijdens het opstap toernooi was Dinand Steegstra sterk op dreef.  Hij wist al zijn tegenstanders met ippon te verslaan en zo de eerste prijs te pakken. 

Om ditzelfde te bereiken moest Jens Burmania 8x in actie komen.  De 4 poule wedstrijden werden met ippon gewonnen. In de finale poule woon jij een keer en verloor hij nog een keer.  Bij telling van de punten waren 3 judoka's op de 1e plaats geëindigd. Rematches. Jens wint 2x met ippon een pakte de titel. 

Nadine Steegstra was als enig meisje bij de jongens ingedeeld.  Dat maakte niet veel uit.  Met een paar prachtige heupworpen wist zij 4 jongens te verslaan.  Ze moest 6 partijen en pakte dus het brons. 

Ferron Poelstra kwam uit bij de jongens -10 jaar - 24 kg. De jarige Ferron verloor zijn eerste partij.  Daarna woon bij met waza ari die hij scoorde in de laatste seconde.  Helaas verloor hij zijn derde partij weer.  De 4e en 5e wedstrijd werden weer knap gewonnen,  waardoor hij met een bronzen medaille naar huis ging. 

Mathijs Pietersma eindigde net buiten de prijzen. Hij won 3 van zijn 5 partijen en behaalde 27 punten. 3 punten te weinig voor een medaille.  Ook Lisenka Bomas en Sijtze Hiemstra streden mee, maar misten het podium.